Feriejobb för ungdomar

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Öckerö kommun erbjuder varje år feriejobb till ungdomar som bor i kommunen och har fyllt 16 år eller fyller under året.

Feriejobb är indelat i olika perioder och varje period omfattar måndag - fredag i tre veckor, totalt 90 timmar. Arbetsveckor är mellan v.25 och v.33.

  • Du erbjuds feriejobb under en av perioderna. Har du något inplanerat under sommaren så kan du i e-tjänsten markera de veckor du INTE kan arbeta.
  • Du får välja inom vilket område du helst vill arbeta. Rangordna fem alternativ i e-tjänsten för att vara garanterad en ferieplats. Läs på om platserna och välj ett område du tror kan passa dig. Du är inte garanterad ett arbete inom något av de fem områdena du valt, men vi kommer göra vårt yttersta för att du ska få en plats inom de områden du önskat.
  • Din lön som feriearbetare är 80 kronor/timme vid full närvaro, inklusive semesterersättning.
  • Arbetsdagen omfattar sex timmar plus en halvtimmes lunchrast.
  • Du får själv stå för mat- och eventuella reskostnader.
  • Du behöver ha fullständigt personnummer och vara skriven i kommunen för att kunna få feriejobb.

Ansök senast den 31 mars 2023. Ansökningar efter detta datum behandlas ej.

Har du inte e-legitimation kan du besöka Kommunservice som hjälper dig med din ansökan. Du måste vid besöket uppvisa legitimation eller ha med dig en vårdnadshavare som kan intyga vem du är.

Om du får erbjudande och tackar ja till en plats inom barn och ungdomsverksamhet måste du uppvisa ett utdrag ut belastningsregistret. Detta beställer du hos polisen, tänk på att polisen kan ha flera veckors handläggningstid, så beställ i god tid. Detta gäller feriearbete inom Fritidshem, Förskola, Biblioteksassistent, Aktivitetsvärd, Skatevärd, Måltidsbiträde och Funktionsstöd

Läs mer på Öckerö Kommuns hemsida

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa