Intresseanmälan om strandstädning för föreningar

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Föreningar har möjlighet att strandstäda under sommarmånaderna och få extra föreningsbidrag för detta. Ni anmäler intresse att strandstäda och får även besked om ni beviljas uppdraget i e-tjänsten.

Förutsättningar

  • Föreningar måste anmäla sitt intresse via e-tjänsten och få uppdraget beviljat för att få bidrag.
  • Fördelning av städtillfällen erbjuds i turordning till de som först anmäler intresse, men vi vill även ha en fördelning över hela kommunen och över sommarmånaderna.
  • Ett städtillfälle innebär minst 10 medlemmar över 15 år som samlar skräp i minst 4 timmar.
  • Föreningen använder strandstädarkartan som verktyg.

Bidraget

  • 5000 kronor per beviljat och genomfört städtillfälle.

Marknadsföring

Marknadsför gärna ert engagemang och samtidigt er förening och vår kommun på er hemsida eller i sociala medier (tagga gärna inlägget med #Öckerökommun #strandstädning #föreningslivöckerökommun) 

Strandstädarkartan

Strandstädarkartan är ett verktyg som gör det lättare för dig som ska städa eller har städat en strand. Via GPS-punkter i kartan kan du markera var det finns städbehov, var det redan är städat och var det finns säckar med skräp att hämta. Strandstädarkartan är framtagen av Västkuststiftelsen, ett samarbete mellan Bohusläns tio kustkommuner samt Göteborgs stad och Kungsbacka kommun. Målsättningen är tydlig: En renare kust! Använd Strandstädarkartan när du bestämt dig för att städa en strand! Ladda ner appen via App Store eller Google Play – eller besök strandstädarkartans webbplats.

Mer information om strandstädarkartan hittar du här: Strandstädarkartan - strandstäda du också - Västkuststiftelsen (vastkuststiftelsen.se)

Frågor om e-tjänsten

Kommunservice
kommun@ockero.se
+4631976200
www.ockero.se

Personuppgiftsansvarig

Utbildnings-, kultur- och fritidsnämnden
kommun@ockero.se

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa